torsdag 5 april 2012

Så fungerar ett microlån

Micro lån går under flera olika namn. Det kallas även för smslån och snabblån. Men det är i grund och botten samma sak. Ett lån man kan ta väldigt snabbt om man har ont om pengar. Det har varit väldigt mycket skriverier om just micro lån. Det har framför allt varit att det är en skuldfälla. Det har varit så att många ungdomar har lånat pengar utan att egentligen veta vad det innebär eller vad de kostar. De har använt sig av dessa pengar för att köpa på sig märkeskläder och andra saker som vi kan säga är icke nödvändiga grejor. Sedan så har de inte haft råd att betala tillbaka lånet eller så har de tagit ett nytt lån för att betala tillbaka det gamla. Och då är de helt plötsligt fast.

Men om vi kollar på själva lånet i sig så är det framför allt positivt i min mening. Det är ett lån där man får ett väldigt snabbt besked och ofta har pengarna inom en dag. Du behöver inte ange vad du ska ha lånet till och du kan som sagt använda pengarna väldigt snabbt. Men sen är det ju såklart även en hel del nackdelar. Det ena är att du har i regel bara upp till 30dagar på dig att betala tillbaka. Det kostar också betydligt mer jämfört med ett vanligt banklån. Och har du då inte koll på din ekonomi kan det snabbt skena iväg.

Men för en person som i regel har bra koll på sin ekonomi men just den där jobbiga månaden så kör det ihop sig. Då kan ett micro lån vara otroligt användbart. Du vet om att det kostar lite mer än vad ett vanligt lån gör. Men du får dessutom pengarna väldigt snabbt och kan agera direkt.

En annan sak som är bra att veta är att även personer med betalningsanmärkningar kan få låna pengar. Det går inte hos alla företag men det existerar ett par som gör en egen bedömning istället. Detta kan vara den enda chansen för någon med betalningsanmärkningar att få ett lån överhuvudtaget. Och även en som misskött sin ekonomi tidigare kan ju ha bättrat sig och förtjäna att få låna pengar den med.
vill du läsa mer så kan du kolla in på http://microlanet.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar